• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Blijf op de hoogte

De nieuwe GLA

  •  

De nieuwe GLA

 

Succesnummer weer volledig bij de tijd: de nieuwe GLA.

Mercedes-Benz geeft de compacte GLA SUV een aanzienlijke upgrade met tal van noviteiten en een uitgebreidere standaarduitrusting. Wat is er zoal nieuw?

  • Nieuw design voor en achter
  • Standaard high-performance led-koplampen, met lederlook ARTICO/stof beklede comfortstoelen, met leder bekleed stuurwiel en 10,25” mediadisplay
  • Nieuwe generatie MBUX en opgewaardeerd rijassistentiepakket
  • Geëlektrificeerde aandrijflijnen en doorontwikkelde hybride aandrijflijn

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Mercedes-Benz GLA? Laat hieronder uw gegevens achter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 [FORM 001749] 

Exterieurdesign: subtiele en stijlvolle update

De nieuwe grille met verticale lamellen en een horizontale vin scherpt het krachtige karakter aan. Daarnaast onderstreept de motorkap met subtiele powerdomes de zelfverzekerde uitstraling. De vernieuwde voorbumper met optische onderrijbeveiliging wijst op de offroad-genen van de GLA. 

Daarbij komt nog de gemoderniseerde lichtsignatuur in de standaard high-performance led-koplampen en de led-achterlichten. Mercedes-Benz breidt het optie-aanbod uit met de nieuwe lak spectraalblauw en vier extra velgdesigns. 

In de basisuitvoering staat de nieuwe GLA op 17" vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, hoogglanzend zwart en glansgedraaid. Optioneel zijn ook 18" tot 20" velgen leverbaar.

Het interieur: digitaal weer helemaal bij de tijd

Het vrijstaande dubbele screen is een van de highlights in het aanzienlijk opgewaardeerde interieur van de nieuwe Mercedes-Benz GLA. Het omvat nu standaard een 7" en een 10,25" display voor respectievelijk het combi-instrument en het multimediadisplay. Twee 10,25" displays in widescreenlook zijn optioneel leverbaar. Het stuurwiel van de huidige generatie is standaard bekleed met leder; als alternatief is lederlook ARTICO leverbaar. Voor het eerst is ook stuurverwarming leverbaar voor de AMG Line.

De GLA beschikt nu ook over de nieuwste generatie MBUX met nieuw ontworpen weergavestijlen: waar 'Klassiek' alle relevante bestuurdersinformatie biedt, maakt 'Sportief' indruk met de dynamische toerenteller. 'Subtiel' reduceert de displays tot de essentiële inhoud. In combinatie met de drie modi Navigatie, Assistentie en Services plus de tien kleurenwerelden van de sfeerverlichting zijn er tal van individualiseringsmogelijkheden. 

Bij de herziening van het telematicasysteem stonden een nieuw design en betere prestaties centraal. Smartphones kunnen nu draadloos verbinding maken met het voertuig via Apple CarPlay of Android Auto Wireless. Voor nog meer connectiviteit heeft de GLA nu een extra USB-C-aansluiting en een groter USB-laadvermogen. Alle USB- aansluitingen zijn daarbij verlicht.

Uitgebreid aanbod geëlektrificeerde aandrijvingen

Om het verbruik en de uitstoot verder te verminderen, zijn alle benzinemotoren in de nieuwe GLA geëlektrificeerd. Het motorengamma omvat viercilinders met standaard een zeven- of achttraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. De doorontwikkelde plug-in hybride aandrijflijn van de GLA 250 e kenmerkt zich vooral door een hoger prestatieniveau. 

De grotere bruikbare energie-inhoud van de doorontwikkelde HV-accu zorgt ook voor een grotere elektrische actieradius. Het vermogen van de elektromotor is met 5 kW toegenomen tot 80 kW, terwijl het systeemvermogen gelijk blijft. Qua laden zijn er nog steeds drie opties beschikbaar: naast de 3,7 kW standaardoptie kan de accu nu optioneel worden geladen met wisselstroom en tot 11 kW. 

Verder is het mogelijk om de accu te laden met gelijkstroom en tot 22 kW. Dit verkort de laadtijden nog verder. Mercedes-Benz heeft ook de visualisatie van de hybride functies op de headunit geactualiseerd.

 

Waar bent u naar op zoek?