• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Blijf op de hoogte

De nieuwe GLB

  •  

De nieuwe GLB

 

Compacte SUV met zeeën van ruimte: de nieuwe GLB.

Mercedes-Benz geeft de compacte GLB een aanzienlijke upgrade met tal van noviteiten en een uitgebreidere standaarduitrusting. Wat is er zoal nieuw?

  • Vernieuwd design voor en achter
  • Verbeterde standaarduitrusting met high-performance led-koplampen, met lederlook ARTICO/stof beklede comfortstoelen, met leder bekleed stuurwiel en vrijstaand dubbel screen
  • Vernieuwd rijassistentiepakket en nieuwe generatie MBUX
  • Benzinemotoren als mild-hybrids met 48V-boordnet

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Mercedes-Benz GLB? Laat hieronder uw gegevens achter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Exterieurdesign: subtiele en stijlvolle update

De vernieuwde voorbumper met optische onderrijbeveiliging wijst op zijn offroad-genen. De SUV-grille met vier horizontale lamellen en geïntegreerde ster benadrukt dit. De atletische schouderpartij met perfect gemodelleerde flanken zorgt voor een interessant spel van licht en schaduw en een breder ogende achterzijde.

Daar komen nog bij markante full-led koplampen en full-led-achterlichten. Mercedes-Benz breidt het optie-aanbod uit met vier extra velgdesigns en een nieuwe lak spectraalblauw metallic. In de basisuitvoering is de nieuwe GLB voorzien van 17" vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, hoogglanzend zwart en glansgedraaid. De GLB kan echter ook worden geconfigureerd met 18" tot 20" velgen. 

Het interieur: digitaal weer helemaal bij de tijd

Een van de highlights in het aanzienlijk opgewaardeerde interieur is het vrijstaande dubbele screen. Standaard zijn een 7" en een 10,25" display voor respectievelijk het combi-instrument en het multimediadisplay, als optie zijn twee 10,25" displays in widescreenlook leverbaar. De ronde luchtuitstroomopeningen in turbinelook stralen sportieve elegantie uit en contrasteren met de rechtlijnige, offroad-typische interieurelementen in aluminiumlook. Het stuurwiel van de huidige generatie is standaard bekleed met leder, als alternatief is lederlook ARTICO leverbaar. Bovendien is voor het eerst stuurwielverwarming leverbaar voor de AMG Line.

Mercedes-Benz heeft de standaarduitrusting van de GLB aanzienlijk verbeterd. De aanbodstructuur is nog nauwkeuriger afgestemd op specifieke klantwensen. Tot de basisuitrusting behoren de comfortstoelen, de grootlichtassistent, een achteruitrijcamera en het USB-pakket, naast bijvoorbeeld het lederen stuurwiel en de led-koplampen. Vanaf de uitrustingslijn Progressive beschikt de GLB ook over de het parkeerpakket en het spiegelpakket. 

Uitgebreid aanbod geëlektrificeerde aandrijvingen

Om het verbruik en de uitstoot verder te verminderen, zijn alle benzinemotoren in de nieuwe GLB geëlektrificeerd. Het motorengamma omvat viercilinders met standaard een zeven- of achttraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. De doorontwikkelde plug-in hybride aandrijflijn van de GLB 250 e kenmerkt zich vooral door een hoger prestatieniveau. 

De grotere bruikbare energie-inhoud van de doorontwikkelde HV-accu zorgt ook voor een grotere elektrische actieradius. Het vermogen van de elektromotor is met 5 kW toegenomen tot 80 kW, terwijl het systeemvermogen gelijk blijft. Qua laden zijn er nog steeds drie opties beschikbaar: naast de 3,7 kW standaardoptie kan de accu nu optioneel worden geladen met wisselstroom en tot 11 kW. 

Verder is het mogelijk om de accu te laden met gelijkstroom en tot 22 kW. Dit verkort de laadtijden nog verder. Mercedes-Benz heeft ook de visualisatie van de hybride functies op de headunit geactualiseerd.

 

Waar bent u naar op zoek?