• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

De nieuwe Mercedes-Benz Citan

ZIE HET GROOTS

  •  

ZIE HET GROOTS

 

De nieuwe Citan als Gesloten Bestelwagen en Tourer

Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot "International Van of the Year 2022".
De jury sprak haar waardering uit voor het innovatieve MBUX infotainmentsysteem en het uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen.

De kleinste variant binnen ons bestelwagengamma is helemaal vernieuwd. Als u een ruime bestelwagen zoekt, waarmee u ook in de binnenstad ontspannen en wendbaar kunt rijden, dan is de nieuwe Citan de juiste keuze voor u. Ondanks de compacte buitenafmetingen, maakt hij indruk met zijn interieurruimte. Typisch voor een voertuig van Mercedes-Benz Vans is het opvallende design, de hoge mate van veiligheid en de robuustheid. De nieuwe Citan is er als Gesloten Bestelwagen en Tourer. Ontdek ze nu.Wilt u meer informatie of een proefrit inplannen voor de nieuwe Citan? Vult u dan onderstaand formulier in:


 
 
 
 

 
 

 
 


 

De nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen

De nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen overtuigt met zijn kwaliteiten: ondanks de compacte buitenafmetingen, beschikt hij over een royale ruimte en een hoog laadvermogen. Hij combineert dit hoge laadvermogen met een wendbaar rijgedrag. Zijn ergonomisch ontworpen bestuurdersstoel en de vele mogelijkheden om hem aan uw wensen aan te passen, maken uw werk gemakkelijker.

Veilig onderweg
Een uitgebreide bescherming van inzittenden, inclusief 6 airbags, is standaard bij de Citan. Als u wilt, kunt u zich laten ondersteunen door vele actieve bestuurdersassistentiesystemen.

Afmetingen en gewichten
De nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen kent veel varianten. Hij maakt uw werk eenvoudiger dankzij een groot laadruimtevolume en een hoog laadvermogen. Met de als optie verkrijgbare trekhaak kunt u tot 1.500 kg trekken.

De nieuwe Citan Tourer

Wilt u graag een compacte Tourer met een ruim passagierscompartiment, die wendbaar en comfortabel rijdt en gemakkelijk door het drukke verkeer komt? Dan moet u de nieuwe Citan Tourer leren kennen. Uw Tourer kan het werk vereenvoudigen, als visitekaartje van uw bedrijf dienen en sluit geen compromissen op het gebied van veiligheid.

Compacte Tourer met veel mogelijkheden

In de nieuwe Citan Tourer zullen uw passagiers zich direct op hun gemak voelen: de instap gaat comfortabel via de twee standaard schuifdeuren, waarvan de uitzetbare ruit voor een goede ventilatie zorgt. Alle stoelen zijn bekleed met een duurzame stof. De rugleuningen kunnen desgewenst in de verhouding 1/3 tot 2/3 worden neergeklapt tot een vlakke laadbodem.

Het nieuwe MBUX

Het interieur van de nieuwe Citan is helemaal vernieuwd, inclusief MBUX-multimediasysteem. MBUX staat voor Mercedes-Benz User Experience en laat u multimedia in de auto op een nieuwe manier beleven. Zo kunt u het systeem bedienen via touchscreen of via spraakbediening. De usb-aansluiting maakt het mogelijk om muziek van uw smartphone direct in de auto beluisteren.

MBUX-multimediasysteem 7 inch
Via het 17,8 cm (7 inch) touchscreen met hoge resolutie kunt u het multimediasysteem bedienen zoals u dat met uw mobiele toestellen gewend bent. Een alternatieve invoermogelijkheid: de toetsen op het multifunctioneel stuurwiel. Standaard is de nieuwe Citan ook aangesloten op de online services van MercedesMe.

De eCitan

Elke Mercedes-Benz Van heeft straks een elektrische variant!

De eCitan, de geheel elektrische modelvariant van de Citan, komt in de tweede helft van 2022 op de markt. Naar verwachting zal de actieradius volgens WLTP circa 285 kilometer zijn. Ruimschoots voldoende voor commerciële gebruikers die deze modellen vaak gebruiken als koerier- en bestelwagens in stedelijke gebieden. De accu kan met de snellader binnen 40 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Groot voordeel: er hoeven geen compromissen te worden gesloten wat betreft de afmetingen van de laadruimte en de maximumlading in vergelijking met conventionele modellen. Er zal ook een trekhaak beschikbaar zijn voor de eCitan.

 

 010 418 04 00

 
 

Waar bent u naar op zoek?