• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

eVito en EQV

eTaxi's van Mercedes-Benz

  •  

eTaxi's van Mercedes-Benz

 

Plug & Charge

Diverse taxi-standplaatsen gaan versneld naar zero-emission. Vanaf 2025 zullen er in de grote steden alleen nog maar taxi's uitstootvrij rijden, het gaat hierbij om Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg. Uitstootvrij rijden is voor wat betreft 'brandstof' per kilometer veel goedkoper, dan rijden op diesel. Daarbij komt dat elektrische auto's in het onderhoud een stuk voordeliger zijn.

eTaxi aanbod

Mercedes-Benz is uw professionele partner in personen- en groepsvervoer. U wilt toch ook dat elke passagier comfortabel en veilig op de plaats van bestemming aankomt? Ons eTaxi aanbod biedt u:

  Scherp all-in maandtarief.
  Netto Operational Lease, incl. ServiceCare Complete.
  Diverse configuraties, speciaal voor u samengesteld.
  U heeft recht op verschillende subsidies en fiscale regelingen.

Tot € 5.000,- subsidie op een Mercedes-Benz eVan

De overheid moedigt elektrisch rijden aan. Sinds 15 maart 2021 kunt u als ondernemer gebruikmaken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). De subsidieregeling geldt bij de aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfswagen. Dat betekent dat u aanspraak kunt maken op een subsidie van 10% van de catalogusprijs (tot maximaal € 5.000,-) als u een nieuwe elektrische bestelwagen koopt. 

De Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen en eSprinter Gesloten Bestelwagen komen voor de subsidie in aanmerking. Een EQV of eVito Tourer die wordt omgebouwd naar een dubbele of enkele cabine (N1-registratie) komt ook in aanmerking voor deze subsidie. Goed om te weten: de subsidie moet worden aangevraagd vóór het ondertekenen van het koopcontract.

Overige fiscale voordelen

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)*
Dit is een regeling die voorziet in een extra aftrekpost voor ondernemers die investeren in een nieuwe of gebruikte bestelwagen. Deze wordt vastgesteld in het jaar waarin u als ondernemer de investeringsverplichting aangaat. De KIA kunt u vervolgens aftrekken in de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting van het jaar waarin u de auto in gebruik neemt, of in de aangifte van het jaar van aanbetalen, als dat eerder is.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)*

Dit is een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Een stimuleringsregeling. Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

* Of u in aanmerking komt voor bovenstaande fiscale voordelen, zult u met uw boekhouder/accountant moeten bespreken. 


 Wilt u meer informatie over ons eTaxi aanbod of wilt u een proefrit maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.


 

 
 
 
 
 
 

 
 

 
 


 

Waar bent u naar op zoek?