• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

eMobility

De eActros is klaar voor de toekomst.

  •  

De eActros is klaar voor de toekomst.

 

De nieuwe eActros - Charged and ready.

Duurzaam, toekomstgericht, gedreven door innovatie en stil: dat is de eerste volledig elektrische truck van Mercedes-Benz. Maar de eActros is meer dan een truck. Deze is onderdeel van de geïntegreerde eActros oplossing, die behalve de truck met de klassieke services ook nog de nieuwe eConsulting en innovatieve digitale oplossingen bevat. Alles om een stukje dichterbij de doelstelling van lokaal emissievrij rijden te komen.

Met de eActros 300 trekker wordt het portfolio voor het lokaal CO2-neutrale zware distributieverkeer in stadsgebieden uitgebreid. Als onderdeel van de geïntegreerde eActros oplossing maakt zo ook de eActros 300 trekker een naadloze transformatie van het wagenpark naar lokale emissievrijheid mogelijk

Actieradius.

De eActros is leverbaar in twee uitvoeringen met drie of vier accu's. Elk van deze lithium-ionaccu's beschikt over een indrukwekkende capaciteit van zo'n 112 kWh. Dit betekent een totale accucapaciteit van zo'n 336 of 448 kWh. Hiermee kunnen afstanden van maar liefst 330 km of 400 km worden afgelegd, waarbij de precieze actieradius onder meer afhankelijk is van de topografie, het rijgedrag, de buitentemperatuur, de lading en de opbouw. Dankzij het goede uithoudingsvermogen is de eActros perfect geschikt voor zwaar distributietransport in stedelijke gebieden.

Opladen.

Tankstation wordt laadstation. Het gestandaardiseerde laadsysteem maakt het laadproces van de eActros zo intuïtief mogelijk: elektronische parkeerrem aantrekken, voertuig ontgrendelen, de CCS-Combo-2-stekker op de laadaansluiting van het voertuig aansluiten (deze vergrendelt automatisch) en meteen kan het laadproces beginnen!

Bij een laadvermogen van 160 kW kan de reis binnen iets meer dan een uur (bij drie accu's) of ongeveer anderhalf uur (bij vier accu's) van 20 naar 80% weer worden vervolgd. De gemiddelde oplaadtijd is onder andere afhankelijk van de buiten- en voertuigtemperatuur, de laadtoestand van de accu's en het oplaadvermogen van de oplaadpaal. Om het onder stroom staande laadproces te beëindigen, moet de stoptoets naast de laadaansluiting worden ingedrukt en het voertuig worden ontgrendeld.


Benieuwd of u uw dagelijkse route kunt afleggen met een elektrisch aangedreven vrachtwagen? klik dan op de onderstaande link! 

Assistentiesystemen voor meer veiligheid.

Uiteraard wordt de eActros standaard geleverd met beproefde assistentiesystemen van Mercedes-Benz Trucks, die bestuurders met name verkeer in de stad ondersteunen: van stabiliteitsregelingassistent, rijstrookassistent, aandachtsassistent en Sideguard Assist tot Active Brake Assist 5, bandenspanningscontrole en rolstabiliteitsassistent. De chauffeurscabine wordt ook uitgerust met een nieuw branddetectie- en alarmsysteem om chauffeurs vroegtijdig te waarschuwen in geval van een noodsituatie. Zo willen wij het werk in het zware distributieverkeer in de stad veilig en efficiënt maken.

Bovendien zijn alle eActros varianten standaard uitgerust met het wettelijk voorgeschreven Acoustic Vehicle Alert System. Dit is een akoestisch waarschuwingssysteem dat bij snelheden tot 60 km/u klinkt om verkeersdeelnemers over het voertuig te informeren. Dit kan voor meer veiligheid zorgen.

De Zero-emissiezones komen eraan!

Om de leefbaarheid en het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren en de overlast te beperken stellen 28 gemeenten een gebied in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Zo'n gebied noemen we een zero-emissiezone (afgekort: ZE-zone). Dit betekent dat bestel- en vrachtauto's in de ZE-zone vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 een overgangsregeling. Lees op opwegnaarzes.nl alles over de zones en hoe u zich hier het beste op kunt voorbereiden.

Typ hier uw tekst...

 010 418 04 00

 

Waar bent u naar op zoek?