Opladen van uw elektrische bedrijfswagen
Opladen van uw elektrische bedrijfswagen.
Nergens in de wereld staan zoveel laadpalen als in Nederland. Thuis, bij bedrijven en op openbare plekken.
Opladen werkt eenvoudig - u doet de stekker van de laadpaal in uw voertuig en houdt uw laadpas of tag tegen de laadpaal aan en bliep, het voertuig laadt op.
Zo gepiept dus. Ontdek hoe lang opladen duurt, waar u kunt opladen en wat de kosten zijn.
Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?
De laadtijd van een elektrische bedrijfswagen verschilt. Het hangt af van de batterij in het voertuig zelf en aan welk soort laadpaal u de bedrijfswagen oplaadt: een gewone laadpaal of snellaadpaal.
Opladen met een gewone laadpaal (AC) of snellaadpaal (DC).
In elke elektrische bedrijfswagen zit een batterij die gelijkstroom nodig heeft. Een gewone AC-laadpaal levert wisselstroom. De batterij van uw voertuig zet dit zelf om naar gelijkstroom. Een snellaadpaal geeft meteen gelijkstroom waardoor het opladen een stuk sneller gaat. Snel bijladen langs de snelweg kan al genoeg zijn om die laatste 100 kilometer naar de zaak te rijden.
Hoe lang of kort opladen duurt.
Naast het type laadstation hangt de laadtijd af van het model waarin u rijdt. Een EQV is bijvoorbeeld aan een snellaadpaal met een capaciteit van 110 kW in ongeveer 45 minuten van 10% tot 80% opgeladen. Zo kunt u na een lunchpauze meteen weer op pad. Een eVito Gesloten Bestelwagen laadt binnen 6 uur van 10% tot 80% op aan een gewone laadpaal met een capaciteit van 7,4 kW. Bijvoorbeeld een laadpaal thuis of een zakelijke laadpaal.
Thuis of op de zaak een laadpaal.
Met een eigen laadpaal laat u minder aan het toeval over. Wilt u een laadpaal aanvragen? Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden met Van Mossel Energy.
Wat kost het opladen van uw elektrische bedrijfswagen?
De kosten voor het opladen hangen af van de plek waar u de elektrische bedrijfswagen oplaadt. Wilt of heeft u thuis op op de zaak een eigen laadpaal? Dan betaalt u alleen het tarief van uw eigen energieleverancier. Op de zaak of thuis opladen is dus het voordeligst, zeker wanneer u dat 's nachts doet. Check bij uw energieleverancier welke prijs u betaalt voor uw elektriciteit.
Bij een snellaadstation zijn de kosten het hoogst. Een normaal publiek laadpunt zit ertussenin. Goed om te weten: bij een openbare laadpaal kunt u niet betalen met een bankpas of creditcard. Afrekenen kan met een laadpas of tag. Dit kunnen wij eenvoudig voor u regelen.
Waar vindt u een openbare laadpaal?
Er staan nu ruim 60.000 laadpalen in Nederland. En de teller blijft oplopen. Benieuwd naar openbare laadpalen en snelladers bij u in de buurt? Op websites als oplaadpunten.nl en oplaadpalen.nl vindt u alle laadpunten. Of maak gebruik van de Mercedes me-app. In het menu Mercedes me Charge staan bijna alle openbare laadpalen. U ziet meteen of het laadpunt vrij is en wat het kost. Goed om te weten: ook in het MBUX-navigatiesysteem van onze EQV kunt u openbare laadpunten vinden.