• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart
  •  

De nieuwe GLC Coupé

 

Nieuwe editie van het lifestyle-model in de succesvolle SUV-familie is per direct te bestellen.
Met een stijlvol design en dynamisch rijplezier: de nieuwe GLC Coupé.

Als het sportieve broertje van de GLC SUV rondt de GLC Coupé de best verkopende serie van Mercedes-Benz voertuigen af. De eerste indruk van de nieuwste toevoeging aan de Mercedes-Benz familie: elegant, dynamisch en klaar voor offroad-avontuur. Opvallende proporties, dramatische oppervlakken en precies gevormde randen definiëren een onmiskenbare uitstraling, aangevuld met een duidelijk geordend, hoogwaardig interieur. 

  • De nieuwe GLC Coupé combineert elegant design met sportieve rijprestaties
  • Geëlektrificeerde aandrijving als mild-hybride of plug-in hybride met range tot 100 kilometer (WLTP)
  • Uitgebreide upgrades van standaardfuncties
  • Nieuwste generatie van het MBUX-infotainmentsysteem met nieuwe functies

Offerte ontvangen? Laat hieronder uw gegevens achter.

 
 
 
 
 
 
 Exterieurdesign: sportieveling uit de Mercedes-Benz familie

Het kenmerkende aspect van de nieuwe GLC Coupé is zijn sportieve silhouet. Het is direct herkenbaar als lid van de Mercedes-Benz SUV-familie. Standaarduitrusting omvat het AVANTGARDE exterieur met 18-inch lichtmetalen velgen en het chroompakket. Om de breedte van de auto te benadrukken, is er een naadloze overgang van de koplampen naar de radiator grille. Het Mercedes-Benz patroon is standaard op de radiator grille cover. Andere kenmerken van de sportieve, zelfverzekerde uitstraling zijn de brede wielbasis en de vlakke wielen in maten van 18 tot 20 inch. Verschillende van de af fabriek beschikbare wielen hebben een hoogglansafwerking met bicolour oppervlakken. Hun aerodynamica is ook geoptimaliseerd door hun speciale vorm. Om de breedte van het voertuig te accentueren, zijn er tweedelige achterlichten met zwarte en donkerrode verbindingsdelen, afgesloten onderaan door de gesimuleerde chromen onderbescherming.

Het interieurdesign: modern en sportief

Het interieur van de nieuwe GLC Coupé zit vol innovaties en is standaard uitgerust met de moderne AVANTGARDE-lijn. Het dashboard is duidelijk gestructureerd. Daarbij heeft het bovenste gedeelte een vleugelachtig profiel met nieuwe, afgeplatte ventilatieopeningen. Het onderste gedeelte van het dashboard heeft een royaal bekledingsoppervlak dat naadloos overgaat in de gebogen middenconsole. 

Het 12,3 inch (31,2 cm) hoge-resolutie LCD-scherm voor de bestuurder lijkt vrij te zweven boven het vleugelprofiel en bekledingsoppervlak. Het 11,9 inch (30,2 cm) centrale display rijst op vanuit de middenconsole en lijkt ook te zweven boven het bekledingsoppervlak. 

Net als het dashboard is het schermoppervlak lichtjes naar de bestuurder gericht voor een gevoel van meer betrokkenheid. Een nieuwe functie daarbij is het zwevende bedieningscluster, waarin de deuropener en stoelverstelling zijn geïntegreerd. 

Highlights van de GLC Coupé

Geluidscomfort: Nog stiller dan zijn voorganger

MBUX: De nieuwste generatie van het infotainmentsysteem met twee grote displays en volledige schermnavigatie.

Bedieningsgemak: De Hey Mercedes-voice-assistent is nog responsiever, met geoptimaliseerde leerfuncties. De MBUX Smart Home-functie verandert de GLC Coupé in een mobiel controlecentrum voor het verbonden huis. De MBUX Voice Assistant is nu verbeterd met een nieuwe Mercedes me-service - de "Tourguide" akoestische reisgids.

Entertainment: MBUX integreert volledig alle belangrijke muziek-streamingdiensten, inclusief persoonlijke voorkeuren en instellingen. Het optionele Burmester® surround sound-systeem biedt 15 premium luidsprekers en een totaal vermogen van 710 watt.

Aandrijfsystemen: Het motorenprogramma omvat viercilinder benzinemotoren en dieseleenheden, altijd gecombineerd met een elektromotor. Vier daarvan zijn mild hybrids, drie andere motoren zijn plug-in hybride modellen. Alle plug-in hybriden hebben een elektrisch bereik van meer dan 100 kilometer (WLTP).

Comfort en wendbaarheid: De sportophanging en variabele stuurverhouding zijn standaard bij de nieuwe GLC Coupé. 

Wendbaar en veilig: De optionele achterasbesturing verhoogt de wendbaarheid en handling stabiliteit, de draaicirkel met 90 centimeter is verkleind tot 10,9 meter.

DIGITAL LIGHT: Deze koplamp technologie (optioneel) biedt uitstekend licht en extra functies zoals optionele projectie van hulplijnen en waarschuwingssymbolen op de weg.

Comfort-uitrusting: Verbeterde componenten en systemen omvatten onder andere ENERGIZING AIR CONTROL, AIR-BALANCE, GUARD 360° en sfeerverlichting. Het nieuwe panoramische schuifdak is 6 cm langer dan in de GLC SUV. De optionele multi-contour stoel die is inbegrepen in het ENERGIZING Comfort Plus-pakket heeft nu uitgebreide massagefuncties.


 

Waar bent u naar op zoek?