• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

Subsidie op een elektrische bedrijfswagen.

 

Alles op een rij, wij maken het gemakkelijk voor u! 

Milieuzones, hoge brandstofprijzen. Hier valt als bedrijf niet tegen op te concurreren! Onze elektrische bedrijfswagens bieden dé oplossing. 
Loopt u tegen het prijskaartje van een nieuwe bedrijfswagen?
Als u de overstap maakt naar een elektrische bedrijfswagen zijn er subsidies en fiscale regelingen waar u gebruik van kan maken, hierdoor kost de aankoop u waarschijnlijk minder dan verwacht. 
Ontdek nu hoe u kunt besparen en duurzaam kan ondernemen.  

Heel Nederland: tot 5.000 euro subsidie voor elektrische bedrijfswagen.

Ondernemers en non-profitinstellingen komen bij de aankoop van een nieuwe elektrische bedrijfsauto kwamen in 2023 in aanmerking voor een subsidie van maximaal 5.000 euro. 

Op 9 januari 2024 zou deze subsidiepot weer opengesteld worden. Echter, deze openingsdatum is uitgesteld en er is nog geen nieuwe datum vastgesteld. 

De SEBA (Subsidieregeling Elektrische Bedrijfsauto's) maakt deel uit van de begroting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Pas wanneer zowel de Eerste als Tweede Kamer hiermee akkoord zijn, zal de SEBA opnieuw geopend worden. 

Op 15 februari van dit jaar werd het begrotingsvoorstel goedgekeurd door de Tweede Kamer. Op 6 maart 2024 werd aangekondigd dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel zal behandelen op dinsdag 2 april 2024. De SEBA zal pas heropenen nadat zowel de Eerste als de Tweede Kamer akkoord zijn gegaan met het voorstel.

Volgens de RVO zal de SEBA waarschijnlijk niet eerder heropenen dan halverwege april 2024. Houd er rekening mee dat 2024 het laatste jaar is voor de SEBA subsidie. 

Investeringsaftrekken die u kunt gebruiken bij onze elektrische bedrijfswagens.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

  • Maximaal 28% aftrek op uw winst. (Hangt af van andere investeringen in het jaar).
  • Geldt voor nieuwe én gebruikte elektrische bedrijfswagens.
  • Zowel van toepassing op de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting.
  • Geldt voor elke ondernemingsvorm.

Zo kunt u als rijder van een Mercedes-Benz voor één keer gebruikmaken van een KIA. U vraagt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek aan bij de RVO.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

  • Voor elektrisch aangedreven bestelwagens van de categorie "N1 of N2" kunt u tot 27% van het aankoopbedrag in mindering brengen op uw brutowinst. Houd er rekening mee dat er geen MIA wordt verleend over de eerste €20.000 van de aanschafprijs;
  • Voor elektrische taxi's met 9 zitplaatsen of rolstoelvervoer geldt een aftrekpercentage tot 27%;
  • Deze regeling is van toepassing op elke ondernemingsvorm.

Ook de MIA vraagt u aan bij de RVO.


Ontdek de financiële voordelen als ZZP'er.

Genoeg percentages. Tijd voor groene cijfers. Zo kan het totale (belasting)voordeel voor u als ZZP'er zomaar oplopen tot ruim € 11.500 op de eVito Gesloten Bestelwagen. En zelfs tot € 14.600 op de eSprinter Gesloten Bestelwagen. Daardoor valt de netto-investering een stuk lager uit. 

Alle financiële voordelen voor een B.V.op een rij.

Ook voor uw B.V. kan de netto-investering flink minder zijn dan de vanaf prijs. Zo kan het totale (belasting)voordeel oplopen tot € 6.200 voor de eVito Gesloten Bestelwagen voor een kleine bv, en tot € 3.800 voor een grotere bv.

 *Let wel: het gaat hier om een voorbeeld dat uitgaat van het maximaal te behalen voordeel. De volgende zaken zijn in ieder geval van belang: het type onderneming, de verwachte winst en de verwachte investeringswaarde in het actuele boekjaar. We raden aan de mogelijkheden met uw financieel adviseur te bespreken. Deze voorbeeldberekening wordt geheel vrijblijvend aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Voor een eventuele fouten of onvolledigheid aanvaardt Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks B.V. geen aansprakelijkheid.

 

Waar bent u naar op zoek?