• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

tot 5.000 euro subsidie op een elektrische bedrijfswagen

Subsidie op een elektrische bedrijfswagen.

  •  

Subsidie op een elektrische bedrijfswagen.

 

Alles op een rij, wij maken het gemakkelijk voor u! 

Milieuzones, hoge brandstofprijzen. Hier valt als bedrijf niet tegen op te concurreren! Onze elektrische bedrijfswagens bieden dé oplossing. 
Loopt u tegen het prijskaartje van een nieuwe bedrijfswagen?
Als u de overstap maakt naar een elektrische bedrijfswagen zijn er subsidies en fiscale regelingen waar u gebruik van kan maken, hierdoor kost de aankoop u waarschijnlijk minder dan verwacht. 
Ontdek nu hoe u kunt besparen en duurzaam kan ondernemen.  

Heel Nederland: tot 5.000 euro subsidie voor elektrische bedrijfswagen.

Ondernemers en non-profitinstellingen komen bij de aankoop van een nieuwe elektrische bedrijfsauto in aanmerking voor een subsidie van maximaal 5.000 euro. De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum; in 2023 is dat 33 miljoen euro.

In 2023 kan via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) vanaf 10 januari 2023, 9.00 uur subsidie aangevraagd worden. Tenzij het budget eerder op is, kan tot en met vrijdag 29 december 12.00 uur subsidie aangevraagd worden.

De hoogte van de subsidie is 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) of 10% van de verkoopprijs zonder btw (voertuigcategorie N2). Ook in 2023 is er extra steun voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen. Bij de koop of financial lease van een of meer nieuwe emissieloze bedrijfswagens geldt voor deze organisaties een hoger subsidiepercentage, namelijk 12%
Het subsidiebedrag bedraagt voor alle organisaties maximaal 5.000 euro voor iedere bedrijfswagen. 

Investeringsaftrekken die u kunt gebruiken bij onze elektrische bedrijfswagens.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

  • Maximaal 28% aftrek op uw winst. (Hangt af van andere investeringen in het jaar).
  • Geldt voor nieuwe én gebruikte elektrische bedrijfswagens.
  • Zowel van toepassing op de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting.
  • Geldt voor elke ondernemingsvorm.

Zo kunt u als rijder van een Mercedes-Benz voor één keer gebruikmaken van een KIA. U vraagt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek aan bij de RVO.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

  • Tot 45% van het aankoopbedrag in mindering brengen op uw brutowinst. (Tot 36% voor een elektrische taxi met 9 zitplaatsen).
  • Geldt ook voor aanschaf van een laadpaal als de investering minimaal € 2.500 is.
  • Voor elke ondernemingsvorm geldig. 

Ook de MIA vraagt u aan bij de RVO.


Ontdek de financiële voordelen als ZZP'er.

Genoeg percentages. Tijd voor groene cijfers. Zo kan het totale (belasting)voordeel voor u als ZZP'er zomaar oplopen tot ruim € 11.500 op de eVito Gesloten Bestelwagen. En zelfs tot € 14.600 op de eSprinter Gesloten Bestelwagen. Daardoor valt de netto-investering een stuk lager uit. 

Alle financiële voordelen voor een B.V.op een rij.

Ook voor uw B.V. kan de netto-investering flink minder zijn dan de vanaf prijs. Zo kan het totale (belasting)voordeel oplopen tot € 6.200 voor de eVito Gesloten Bestelwagen voor een kleine bv, en tot € 3.800 voor een grotere bv.

 *Let wel: het gaat hier om een voorbeeld dat uitgaat van het maximaal te behalen voordeel. De volgende zaken zijn in ieder geval van belang: het type onderneming, de verwachte winst en de verwachte investeringswaarde in het actuele boekjaar. We raden aan de mogelijkheden met uw financieel adviseur te bespreken. Deze voorbeeldberekening wordt geheel vrijblijvend aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Voor een eventuele fouten of onvolledigheid aanvaardt Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks B.V. geen aansprakelijkheid.

 

Waar bent u naar op zoek?